Saturday, December 19, 2009

Selamat Pulang Dari Tanah Suci Mekah

Alhamdulillah….Bersyukur kepada Allah SWT akhirnya pemergian Datuk Ahmad Zaki Zahid bersama isteri dan ayahbonda tercinta ke Tanah Suci Mekah bagi menunaikan Fardhu Haji baru-baru ini disambut dengan penuh gembira oleh rakan taulan apabila beliau & isteri selamat tiba ke KLIA pada 13hb Dis 09, jam 12.30 tengah hari.

Setibanya beliau di KLIA, linangan airmata dan peluk mesra teman-teman terus mewarnai suasana. Reaksi ceria KP Putrajaya ini lebih bermakna apabila putera dan puteri kesayangannya turut berada menunggu ketibaannya.

“Alhamdulillah, walaupun cuaca di sana agak hujan dan sedikit banjir, namun segala-galanya dapat ditempuhi. Ditambah pula dengan jumlah jemaah yang begitu ramai dari segala pelusok negara serta keadaan fizikal mereka yang agak berbeza dengan kita, itu juga sebenarnya antara dugaan yang terpaksa ditempuhi. Adakalanya kita terpaksa berebut-rebut dan berhimpit dengan mereka semua. Jadi memang benarlah sesetangah orang berpendapat adalah lebih baik sekiranya mampu ketika usia masih muda dan bertenaga kita disarankan untuk menunaikan ibadah haji. Ini kerana, kita juga memerlukan stamina serta tubuh badan yang sihat untuk melaksanakannya” katanya lagi.

Mudah-mudahan kita semua mendapat keberkatan daripadaNya…..

“Welcome back Datuk Hj Ahmad Zaki.”