Tuesday, July 16, 2013

Guan Eng cuba pengaruhi rakyat, Mansuhkan Akta Hasutan! @cmlimguaneng @Zahid_HamidiKenapa perlu Akta Hasutan dimansuhkan? Adakah dengan mansuhkan akta ini, rakyat dan negara akan hidup dengan lebih aman?

Kenapa pakatan haprak makin gelabah beruk dengan akta ini? Penulis gelak bila Guan Eng si Cina komunis ni keluarkan 'fatwa' baru kononnya Kerajaan tidak tepati janji.

Apa cerita lu LGE mau pusing cerita ka??

Kenapa pakatan haprak nak sangat mansuhkan Akta Hasutan ni? Adakah Kerajaan BN selama ini tidak tepati janji pada rakyat? Seharusnya LGE tanya pada diri mereka sendiri, siapa yang Tepati Janji dan siapa yang Tak Tepati Janji pada rakyat? Boleh jawab ka..??

Pakatan Haprak beria-ia nak mansuhkan Akta Hasutan sebab diaorang memang nak ubah Perlembagaan Persekutuan. Beberapa perkara utama akan diubah dan niat mereka untuk jadikan Malaysia sebagai negara bukan Islam boleh dicapai.

Rakyat harus tahu, siapa yang selalu menghasut dengan pelbagai provokasi dan fitnah dengan niat rakyat benci pada Kerajaan dan sistem Kesultanan Melayu. Kalau semua orang boleh cakap sesuka hati, negara tak ada undang-undang...apa guna Malaysia jadi sebuah negara.

Penulis yakin dengan pendirian tegas DS Zahid Hamidi, keselamatan rakyat dan kestabilan negara dapat dijaga dengan baik. Tak payah dengar sangat cakap puak pakatan, diaorang ni bukan boleh buat apa pun. Janji pada rakyat pun tak boleh tunaikan, inikan sibuk nak ubah Perlembagaan negara.