Wednesday, February 5, 2014

Mimpi Putrajaya & DUN Kajang serupa - @anwaribrahim @putrajaya_13 @khairykj @razlanrafiiKawasan Kajang adalah kawasan yang paling ideal untuk Anwar.

Di Kajang ada Kolej New Era, simbolik kekuatan Dong Zhong. Di Kajang, ada tiga gereja besar. Jelas di sini kenapa Anwar Ibrahim berpendirian teguh selama ini dalam Isu Kalimah Allah. Tambahan pula di Kajang ada projek RM1.8 bilion yang dibangunkan Metro Kajang Holdings Bhd di Kajang 2 Township. 

Statisktik PRU 13 
Jumlah Pengundi: 
38,965
Pecahan kaum: 
Melayu 48.48%
Cina 40.46%
India 10.15%
Jumlah Undi 
34,430
Undi Rosak: 
541
Peratus Mengundi: 
88.36%

 


ADUN PKR yang letak jawatan untuk beri laluan kepada Anwar Ibrahim Lee Chin Cheh telah menang dengan majoriti 6824 

Satu analisa yang harus diberi perhatian khusus ialah 12 peratus yang tidak keluar untuk mengundi

JUMLAH PENGUNDI YANG TIDAK MENGUNDI ADALAH 3994 + JUMLAH UNDI KEPADA CALON BEBAS ADALAH 1346 ADALAH5340..

MAJORITI KEMENANGAN PKR ADALAH 6824...ANDAI 5340 UNDI ITU MILIK LAWAN ANWAR MAJORITINYA 1484 SAJA..

Namun ianya bukan semudah itu. Kalau Anwar sanggup untuk menjadi Calon, maka status Kerusi yang ditandinginya itu selamat. Boleh dilihat melalui keenggannya untuk bertanding di mana-mana Kerusi yang lain selain PERMATANG PAUH walaupun menyatakan dia akan berbuat demikian pada PRU 13

 

PUNCA KEYAKINAN ANWAR PADA KERUSI DUN KAJANG


Taman Delima | Kantan Permai | Bandar Kajang 
| Batu 10 Cheras | Sg Chua 2,3,4,5 

5 KAWASAN DI ATAS ADALAH KUBU KUAT PEMBANGKANG DAN YANG MENJADI PENENTU PADA PILIHANRAYA YANG LEPAS.


Komposisi penduduk di sana majoritinya adalah kaum Cina dan kaum India, Menurut kajian statistik yang dibuat walaupun undi kaum India telah kembali kepada BN, penentangan ekstrim dari kaum India masih wujud di Selangor, Kuala Lumpur dan Pulau Pinang .


 
Penyokong Barisan Nasional yakin dan menyeru agar Calon diltetakkan untuk bertanding dengan Anwar Ibrahim. Mereka yakin bahawa cara politik Anwar yang ghairah untuk jadi PM dan gila kuasa akan memulaukan penyokong tegar mereka. Akan menghasilkan UNDI PROTES.


 

Ianya tidak akan berlaku sama sekali kerana persepsi di 'ground' ialah Khalid hanya pandai jimat duit tapi tidak boleh tadbir. Ini boleh dilihat melalui kemenangan Khalid di Pelabuhan Klang yang kurang majoritinya manakala penggantinya di Kerusi Ijok pula menang tipis sahaja.


Walaupun calon yang diletakkan untuk bertanding menentang Anwar Ibrahim adalah daripada kaum Cina iaitu Calon MCA, undi kaum Cina tetap akan menjadi milik mutlak Anwar. Kan DAP dah memberi sokongannya kepada Anwar Ibrahim. 

Status quo PRU 13 masih tidak berubah. Isu GST, potongan subsidi, troll Kang kung dan Isu Rosmah serta pelbagai lain masalah yang diselaputi pembohongan dan fitnah telah mempengaruhi minda dan persepsi para pengundi kaum bukan Melayu.

Tambahan pula kontrovesi Kalimah Allah di Selangor di mana Anwar Ibrahim tegar buat kali pertama dalam hidupnya  dengan mengulangi pendiriannya iaitu  Kalimah Allah boleh dikongsi.

Masuk akal tak sekarang bagaimana JAIS melakukan serbuan tersebut? Paderi Lawrence yang tiba-tiba naik angin dan ingin mempertikaikan titah Sultan dan impak kenyataan Edmund Bond  mengenai titah YDPA harus diberi perhatian khusus

:Lebih-lebih lagi Rafizi telah mula menabur fitnah dengan penjualan aset negara. Satu fitnah yang disangkal lambat. Impaknya dah bercelaru. 

Dengar ura-ura daripada kenalan lama daripada PKR, Skandal 1Azam iaitu penyelewengan dalam skim 1Azam bakal dicetuskan. Melibatkan Setiausaha Datuk Sharizat.  Wallahualam..

KESIMPULANNYA


Kehadiran Anwar di sini sebenarnya banyak agenda tersembunyi beliau.  Dan beliau yakin akan menang di kerusi ini.

Satu kemenangan dengan majoriti yang besar akan ditafsirkan sebagai "launching pad" untuk Anwar menjadi PM

Ramai rakan-rakan Anwar di Amerika bakal melabur di Selangor. Rakyat Selangor bakal mendapat banyak Inisetif sejurus selepas Anwar menjadi MB. 

Anwar akan hapuskan tol dan beri Pendidikan Percuma di Selangor untuk buktikan ianya mampun dilakukan. Sebenarnya ianya mustahil dan tidak harus digalakkan. 

INGAT DUN N25..DI SITULAH KEHANCURAN NEGARA KITA BERMULA  !!


INI BUKAN SEKADAR KONSPIRASI!!

RAKYAT DAH TAK KISAH ANWAR MAIN LELAKI, PEREMPUAN ATAU MANA-MANA SPESIES LAIN PUN....DIA BOLEH TIDUR DENGAN PELACUR DAN MELIWAT AZMIN SEKALI LAGI PUN, 

YANG DIINGINKAN RAKYAT HARGA PETROL RENDAH, JALAN RAYA TANPA TOLL DAN SEMUANYA PERCUMA....

MEMANG BN TAK MAMPU TAPI ADAKAH MANA2 NEGARA DALAM DUNIA INI YANG MAMPU / BERJAYA MELAKSANAKAN SEMUANYA FREE? BIARLAH LOGIK AKAL....