Sunday, June 9, 2013

PANAS: Nabi Muhammad SAW dihina kali ini-KURANG AJAR! @Zahid_Hamidi @PDRMsiaBiadab kamu!! Belum lagi isu hina Agong kita selesai, sekarang timbul pula isu hina Nabi kita. Rasanya penulis belum pernah lagi denganr di Malaysia ini orang Islam menghina tuhan2 agama lain, tetapi sejak akhir2 ini segala yang berkaitan dengan orang Melayu sengaja dipermainkan dan dihina secara terbuka.

Ini termasuklah hal yang berkaitan Agama Islam iaitu agama rasmi Negara Malaysia!

Apa kejadahnya "kamu" buat sebegini? Adakah "kamu" cuba bermain dengan api??? JANGAN diuji lagi kesabaran orang Melayu!!
Ngeh Koo Ham antara individu anti-Islam
Hal ini benar2 mencabar kesabaran orang Melayu dan orang Islam keseluruhannya. Ini kerana seorang lagi pengguna laman sosial Facebook dikesan menghina Islam selain membuat penghinaan melampau terhadap junjungan besar, Nabi Muhammad SAW.

Perbuatan biadab oleh pengguna Facebook berkenaan yang menggunakan nama Programmer Calvin Gani didedahkan sebuah blog di dalam satu entrinya bertarikh 5 Jun lalu.

Blog Just Read ketika mendedahkan Facebook berkenaan hanya menulis Another one! See for yourself! (Seorang lagi! Lihat sendiri!).

Persoalan penulis, apa yang perlu ditunggu lagi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM)? Tangkap lelaki ini dan fail kes terhadap beliau. Saya mahu melihat dia pergi ke mahkamah dan dihantar ke penjara!

Kenapakah makin meningkat penghinaan terhadap Islam oleh golongan pemuda keturunan Cina di Malaysia ini? Tidakkah mereka sedar bahawa negara ini dihuni oleh pelbagai kaum dan agama?

Tidakkah mereka terfikir bahawa perbuatan mereka mudah dikesan dan boleh dikenakan tindakan undang-undang?

Dalam pada itu, penulis juga ada mendengar pandangan dari kawan2 yang  menyebut: "Ini paling biadab! Patut dikenakan hukuman penjara. Dia lebih selamat di dalam daripada di luar ini.  
Inilah pelampau namanya. Tindakan tegas perlu diambil ke atas orang ini.

Apa pun penulis kecewa kerana dalam kita menganjurkan perpaduan sesama pelbagai kaum dan agama, masih ramai yang begini. Biarlah dikenakan tindakan tegas sebagai panduan kepada yang lain.

Kita tuntut agar tindakan tegas diambil oleh Kementerian Dalam Negeri bagi menangkap individu yang melakukan penghinaan tersebut.