Monday, November 26, 2012

"Geng Hijau" Cuba Cetuskan Huru-hara di Sekitar KL

Apa gunanya mahkamah jika keputusan tidak hormati. 
Apa gunanya undang-undang jika tiada yang mengikuti.
Apa gunanya akal jika diletakkan dibontot.
Menjadi Komunis adalah lebih baik.

Sekarang Pakatan Pembangkang cuba membuat huru hara di PWTC. Setelah gagal untuk menuntut menutup Lynas kerana keputusan mahkamah yang lepas, kini puak yang biadap ini dikira menghina keputusan mahkamah. Perarakan ini ditunjangi oleh cina DAP.
Saya beranganggap mereka ini menghina keputusan mahkamah meluluskan agar operasi Lynas diteruskan kerana mereka telah mengadakan perarakan dari Kuantan untuk menuju ke Kuala Lumpur untuk menimbulkan kekecohan.

Singgah di Taman Melewar
Menurut sumber, kumpulan Anti Lynas ni dah mulai berkumpul semalam di Markas PAS Taman Melewar malam semalam. Dan dari sana mereka mengumpul kumpulan berarak menuju ke Kota Bandaraya, Kuala Lumpur.

Mereka tidak hormati keputusan Mahkamah

Terdapat ura-ura, kumpulan ini akan berarak menuju ke PWTC di mana tempat berlangsungnya Perhimpunan Agung UMNO 2012. Mungkin ini salah satu strategi mereka untuk mendapatkan perhatian ramai dengan cara menceroboh majlis orang.

Namun kepastian mengenai perkara tersebut masih lagi tidak dapat diconfirmkan. Cuma sekarang ini mereka hanya berkumpul secara aman di Dataran Merdeka walaupun tanpa kebenaran dari pihak berkuasa.

Menyesakkan jalan raya menuju pusat bandar